Sam Huurman verlaat na drie seizoenen de Oostendse basketbalschool en KB Gistel Oostende One in Top Division. Volgend seizoen komt de Nederlander uit voor Hubo Limburg United.

“Het leek me wel een leuke stap om mijn carrière voort te zetten”, vertelt Sam Huurman aan de Krant van West-Vlaanderen. “Toen het voorstel van Limburg United kwam, was ik best wel geïnteresseerd. Ik heb de afgelopen drie seizoenen met Oostende heel wat wedstrijden tegen hen gespeeld. We hadden het altijd lastig, vooral omdat hun manier van spelen me best wel aanspreekt. Hoe zij het spelletje zien en willen spelen, dat is iets wat me enorm aanspreekt. Het is een mooie stap in mijn carrière. Ik kan er veel bijleren en mezelf verbeteren.”

In Hasselt zal Huurman zowel voor de One als de Two spelen. “De bedoeling is om volgend seizoen heel veel matchen te spelen. Ik ga in de eerste plaats bij de Two-ploeg in Top Division One aan de slag, de reeks waar ik ook met Duva speelde. Maar ik ga ook spelen bij de One in de Euromillionsleague. Om daar aan de bak te komen en het team te helpen moet ik mezelf natuurlijk eerst bewijzen door zo hard mogelijk te werken en mijn teamgenoten te steunen. Ik hoop van mezelf dat ik veel progressie kan maken en beter word als speler.”

Huurman was drie seizoenen lang actief in Oostende en hij kijkt met veel voldoening op die periode terug. “Mijn periode in Oostende geeft me een goed gevoel om op terug te blikken. Ik heb het er heel erg naar mijn zin gehad en heb super veel bijgeleerd, zowel op als naast het terrein. Ik ben volwassener geworden en heb veel mensen leren kennen. De twee eerste jaren dat ik hier speelde, hebben we de play-offs gehaald en heel goed meegedraaid. Het eerste jaar wonnen we zelfs de titel. Ook al speelde ik toen nog niet veel mee, toch was dat heel leuk om erbij te zijn en deel uit te maken van dit team. Afgelopen seizoen was niet zo succesvol, maar we speelden ook met een heel jong team. We hadden het elke wedstrijd ontzettend moeilijk, maar ook daaruit kan je heel veel leren en ik denk wel dat ik ook het voorbije jaar de nodige stappen heb gezet. Ik bedank heel graag mijn coaches, teammates en de mensen van Oostende voor deze geweldige drie jaren.”

Dit bericht bekijken op Instagram

???

Een bericht gedeeld door Sam Huurman (@samhuurman) op

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u