Twee seizoenen geleden speelde ze nog bij de Antwerp Giants en na een jaartje Leuven trekt Lobke Van Gestel nu naar Cobras Schoten Brasschaat in eerste landelijke.

“Toen ik nog bij de Giants speelde, besliste ik om lager en dichter bij huis te basketten omwille van mijn opleiding verpleegkunde die ik startte in Genk”, klinkt het bij Lobke Van Gestel. “Tijdens mijn jeugdjaren speelde ik in Leuven, daarom koos ik om daar te spelen.”

“Maar snel ontdekte ik toch dat het mijn ambitie is om hoger te spelen. Zo zou ik wat meer uitdaging hebben. Ik kreeg aanbiedingen van verschillende clubs, maar Brasschaat sprak me het meest aan. Ze draaien al jaren mee aan de top van eerste landelijke, maar er spelen ook twee van mijn beste vriendinnen. Cobras heeft een goede coach en ook hun manier van spelen spreekt me enorm aan. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen er een aanbieding van hen kwam. Ik kijk enorm uit naar volgend seizoen, hopelijk draaien we mee in de top vijf.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u