Na Jamie-Lee Vandewynckele verlaat met Hayley Coopman nog een andere youngster KB Oostende Bredene. Zij zal volgend seizoen voor Asse-Ternat spelen.

“Het was niet mijn bedoeling om een andere ploeg te zoeken, ik werd gecontacteerd door Lara Moucheron van project Mensch en Julie Vanloo”, vertelt Hayley Coopman. “Ze vertelden mij dat ze met een project starten waarbij ze mij en andere speelsters de kans bieden om als speelsters sterker te worden. Ze gaan ons specifiek individueel begeleiden in het team, zowel op fysiek als op mentaal vlak.”

“Het doel van dit team is om elke speelster individueel en in team sterker te maken en om ons klaar te stomen om op een hoger niveau te kunnen meedraaien”, vult de 16-jarige Coopman aan. “Ik heb altijd graag gespeeld bij KB Oostende B redeneen heb daar ook veel de kans gekregen om boven mijn leeftijdscategorie te spelen. Ook dit seizoen kreeg ik de kans om met de dames in tweede landelijke mee te spelen. Waar ik zowel van coach Bruno Van Gorp als van de andere speelsters veel bijgeleerd heb. Ik werd goed ontvangen en gesteund in het team.”

“In de jeugdreeksen heb ik ook altijd samengespeeld met jongens in de ploeg, tot het niet meer kon. Wat een uitdaging was, want de jongens spelen veel harder, maar ik vond dat wel leuk, zo leerde ik veel bij! Op school volg ik de richting Lichamelijke Opvoeding/Sport/Edubasket, waar ik les krijg van coach Maarten Caron van de Oostendse basketbalschool, die mij ook veel bijleert. Nu ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging en ik zie het meer dan honderd procent zitten!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u