Elise Ramette ruilt na dit seizoen Sint-Katelijne-Waver in voor landskampioen Castors Braine.

“Sinds vorig jaar heb ik een agent nadat ik bij Atticus Sports Management tekende”, vertelt de Ieperse. “De eerste contacten met Castors liepen dan ook via hen. We hadden enkele gesprekken en die voelden goed aan. Ik wou altijd al graag professioneel met basketbal bezig zijn. Bij Castors word ik profspeelster, het wordt een totaal nieuwe ontdekking hoe dat eraan toegaat. Meerdere keren trainen per dag, veel matchen spelen, ook in de Euroleague en natuurlijk leren zorgen voor je lichaam. Een totaal nieuwe uitdaging.”

Ramette was de voorbije drie seizoenen actief bij runner up Sint-Katelijne-Waver. “Drie fantastische seizoenen waarin ik veel heb bijgeleerd. Het was altijd een aangename club waar ik me thuis voelde. Door het plotse einde van het seizoen was het een beetje een rare manier om een hoofdstuk af te sluiten. We hadden graag nog gespeeld voor de titel.”

“Mijn basketdromen liggen ook nog altijd in het buitenland. In een goede competitie, met Europees basketbal. Ook bij de nationale ploeg zou ik graag doorbreken om er met de tijd een vaste waarde te worden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u