Kelly Van der Veken trekt na dit seizoen van Antwerp Giants naar Willebroek in tweede landelijke.

“De Giants hadden beslist volgend seizoen geen ploeg meer in Top Division Women te houden, omdat dit budgetgewijs niet mogelijk was”, vertelt Kelly Van der Veken. “Daarmee zouden ze zakken naar eerste landelijke. Voor veel speelsters kwam dit onverwacht. Heel wat meisjes zijn dan ook vertrokken naar andere clubs”

“Zelf speelde ik voor de ploeg in tweede landelijke en je voelde zo dat alles heel onzeker werd. Samen met alle speelsters van de tweee landelijke ploeg hebben we open bekeken wat we konden doen en we vonden een geschikte coach. We zagen het helemaal zitten, omdat we een hecht team waren en heel graag bij elkaar wilden blijven. Een dag later werden we gebeld dat er geen ploeg meer zou zijn in tweede landelijke. Enkel in eerste landelijke en eerste provinciale.”

Van der Veken had geen zin in nog meer onzekerheid en koos voor Willebroek. “Het was een gemakkelijke keuze”, gaat Van der Veken verder. “Ik heb daar zes jaar geleden een seizoentje gespeeld en het was een club die me altijd was bijgebleven. Willebroek ligt me nauw aan het hart. Ik was dan ook heel blij toen we samen aan tafel konden zitten.”

“Willebroek is een familiale club met een heel sterke dameswerking, goede afstemming tussen coaches en de verschillende damesploegen. Ze zijn ook altijd heel ambitieus en ik hou van het spel dat Willebroek brengt. De nodige snelheid in aanval, maar ook de juiste focus op een correct agressief defensief spel.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u