De coronacrisis heeft het huidige basketbalseizoen al aardig door elkaar geschud, maar nu lijkt ook volgend seizoen in gevaar te komen.

De regering verbiedt massa-evenementen tot eind augustus, maar het is niet echt duidelijk wat daar allemaal onder begrepen moet worden. Wellicht komt er op de Nationale Veiligheidsraad van aanstaande vrijdag meer duidelijkheid over sportevenementen en competities.

De bedoeling van de Pro League was om de competitie van volgend seizoen te laten starten op 4 september. Als er in augustus niet getraind kan worden en er geen oefenmatchen mogen doorgaan, dan heeft een competitiestart geen zin. En dan zwijgen we nog over hoe de buitenlandse spelers hier eventueel allemaal kunnen geraken, want veel vliegtuigmaatschappijen hebben ook nog geen duidelijkheid over deze zomer.

Alle clubs uit de Euromillionsleague hebben technische werkloosheid voor hun spelers ingeroepen. Bovendien staan de clubs ook niet te springen om buitenlandse spelers vanaf 1 augustus in dienst te nemen als er geen duidelijkheid is over de competitiestart.

Wellicht is 4 oktober veel realistischer als competitiestart en dan moeten spelers ook maar vanaf 1 september aan de voorbereiding beginnen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u