Manon Grzesinski zal volgend seizoen niet meer voor landskampioen Castors Braine spelen. Dat vertelde ze vandaag in een openhartig interview met de Waalse krant L’Avenir.

Amper 25 jaar oud, maar toch wil ze het profbasketbal nu al vaarwel zeggen. Het zit diep bij Manon Grzesinski. “Ik had niet veel plezier meer”, vertelt Grzesinski. “Het was een routine geworden. Ik wilde iets nieuws in mijn leven.”

“Ik voel me heel goed in mijn vel nu. De lockdown heeft me geholpen om deze beslissing te nemen, al was het ook al een tijdje mijn bedoeling om iets anders te doen. Braine had niet echt plannen met mij voor volgend seizoen, maar dat is niet de reden. Er waren ploegen uit België, maar ook uit het buitenland, die interesse toonden in mij. Ik zag mezelf pas carrière maken op mijn 35ste. Maar ik heb ook altijd al een gezinsleven willen hebben.”

Was het een jaar te veel bij Braine. “Neen hoor. Veel mensen hebben we al lang geleden verteld dat ik moest vertrekken, maar ik heb er geen spijt van te zijn gebleven. Ik heb veel geleerd in Braine en ontzettend veel mensen ontmoet. Ik onthou vooral de fans van de club. Bovendien speelde ik ook vier keer Euroleague, bereikten we de finale van de Eurocup. Zes titels en vier bekers. Ik heb hier geweldige dingen meegemaakt.”

Volgend seizoen zal Grzesinski bij Alleur in tweede landelijke spelen. Met evenveel passie, maar wel voor het plezier.