Emma Meesseman mist het basketbal, laat ze op Instagram weten. Het moet wat zijn voor zo’n bezige bij als haar. Maar wij missen haar ook hoor.

Normaal maakte Meesseman zich nu op voor de start van het WNBA-seizoen op 15 mei aanstaande, maar door de coronacrisis is dit voor onbepaalde duur uitgesteld. Meesseman werd vorig seizoen met de Washington Mystics, samen met die andere Ieperse Kim Mestdagh, kampioen van de WNBA. Meesseman werd ook verkozen tot MVP van de finale. Voor kampioen Meesseman zou de competitie beginnen met een duel tegen Los Angeles Sparks.

“De situatie in de Verenigde Staten is moeilijk momenteel en alles hangt ervan af hoe het verder zal evolueren. Ik denk niet dat we achter gesloten deuren zullen spelen, want sport is echt een vorm van ontspanning daar.”

Het had ook een drukke zomer geworden, niet alleen door het WNBA-seizoen, maar vooral door de Olympische Spelen waarvoor de Belgian Cats zich in Oostende kwalificeerden. Meesseman veroverde dit seizoen opnieuw de titel met haar Russische ploeg Ekaterinenburg.

Ondertussen houdt Meesseman thuis de moed erin. “Ik ga lopen en heb een basketbalring in mijn tuin. Voor de rest profiteer ik ervan om te koken, puzzels te maken en enkele taken in het huishouden of de tuin af te werken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Dear ?, I miss ya.

Een bericht gedeeld door Emma Meesseman (@emma_meesseman) op

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u