Vince Nijs trekt volgend seizoen van Vabco Mol naar eersteprovincialer Optima Tessenderlo.

“Het is niet zo dat ik echt opzoek was naar een andere ploeg, maar wegens samenloop van omstandigheden koos ik toch voor een andere uitdaging. Bij Mol zaten we het hele seizoen in de degradatiezone en ik verhuis ook naar Tessenderlo, wat toch gemakkelijker is om daar te spelen. Al mijn jeugdvrienden spelen nog steeds bij Optima Tessenderlo en ik heb er nog steeds een goede band mee. Ook de jaren dat ik er niet speelde, bleef het contact. Tessenderlo is mij ook altijd blijven volgen. Ik had ook nog andere opties maar dit was voor mij persoonlijk de beste keuze.”

“Ik koos voor Tessenderlo omdat ik er mijn hele landelijke jeugd en bij de provinciale heren heb gespeeld. Deze ploeg heeft veel kwaliteiten in huis, op alles posities. Maxime Renaux is de topscoorder van Limburg. Er zitten enkele jonge talenten bij maar ook wat ervaren spelers die de ploeg zullen dragen op moeilijkere momenten. Zelf wil ik mijn steentje bijdragen in de verdediging, wat mijn sterkste kant is. Maar ik kan zeker mezelf aanvallend ook goed behelpen.”

“Over de doelstelling praten is moeilijk als het seizoen nog niet bezig is maar ik hoop dat we onder leiding van onze coach Mike Vanstiphout zeker in de top vijf kunnen belanden als onze ploeg blessurevrij blijft. Het is voor mij moeilijk in te schatten want ik heb zes jaar niet meer in eerste provinciale gespeeld dus ik ken de reeks ook niet echt.”

“Na mijn jaren bij Vabco Mol met veel ups en downs hoop ik van dit jaar toch wel een combackseizoen te maken, zodat ik mijn zelfvertrouwen terugvind. Hopelijk kunnen we in augustus beginnen met trainen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u