Hélène Verstricht moest na het opdoeken van de damesploeg van Antwerp Giants in Top Division Women op zoek naar een nieuwe ploeg en vond die bij Dessel-Retie, de nieuwkomer in eerste landelijke.

“Vooreerst wil ik aanhalen dat ik ontzettend blij ben dat ik van Giants gedurende twee jaren de kans heb gekregen om mee te trainen en spelen bij de dames in de Top Division Women”, vertelt Hélène Verstricht. “Het is dankzij het hoge niveau van trainen en spelen dat ik toch wel serieuze stappen voorwaarts heb gezet.”

“Het werd dit seizoen vrij snel duidelijk dat we opnieuw een zwaar seizoen tegemoet zouden gaan, alhoewel onze start met drie op vijf best gezien mocht worden. Twee jaar vechten tegen de degradatie heeft de clubleiding doen beslissen om te stoppen op het hoogste niveau. Het werd al snel duidelijk dat veel meisjes andere oorden zouden opzoeken, deels ingegeven door nogal wat onzekerheid binnen de club.”

“Lang moest ik dan ook niet nadenken toen we spraken met de mensen van Campinia Retie-Dessel. Het waren zij immers die me in 2013 de kans aanboden om in een meisjesteam te spelen in plaats van gemengd zoals ik voordien altijd gedaan had bij Okido Arendonk. Het was in die tijd dat we een enorm sterk team hadden bij Campinia, in die mate zelfs dat we het als U16 schopten tot in de finale van de Beker van Vlaanderen om die na verlengingen te verliezen van SKW.”

“Zowel ikzelf als de dames van Dessel hebben in de loop der jaren mooie progressie gemaakt. Het team mag zich opnieuw bewijzen in eerste landelijke en ik kijk er enorm naar uit om met de meiden terug in hetzelfde shirt te kunnen spelen. Het is duidelijk dat eerste landelijke een ontzettend sterke reeks zal zijn volgend seizoen met de teams die altijd presteren en andere teams die zich gevoelig trachten te versterken. Persoonlijk hoop ik nog verder te kunnen groeien en een plaatsje in de linkerkolom op het einde van het seizoen.”

Foto: Gmaxagency

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u