Jens Van Troye neemt volgend seizoen derdeprovincialer Sparta Laarne in handen.

“Zo’n grote stap was deze nieuwe uitdaging eigenlijk niet”, klinkt het bij Jens Van Troye. “Afgelopen seizoen stond ik al aan het hoofd van de U16 van Laarne. Ik was bij de club vroeger zelf drie jaar speler en heb heel veel vrienden aan die periode overgehouden. Toen ze vorig jaar met de vraag kwamen of ik de U16 wilde coachen, heb ik niet lang getwijfeld.”

“Voor volgend seizoen had ik ook al snel de beslissing genomen om verder te doen met de U16. Toen de vraag kwam of ik ook de B-ploeg van de heren wou coachen, was ik toch wat verrast. Maar ook hierover moest ik niet lang nadenken.”

“Het overgrote deel van de ervaren spelerskern blijft actief, maar het is ook de hoofddoelstelling om veel jeugdspelers kansen te geven en te implementeren in de seniorencompetitie. Er staan enkele talentvolle jongeren aan de deur te kloppen.”

“Op dat vlak zaten het bestuur en ikzelf snel op dezelfde golflengte. Onze bedoeling is in het klassement in de linkerkolom te eindigen. Ik kijk er enorm naar uit, zeker nu het voorbije seizoen door de coronacrisis veel te vroeg, maar heel terecht, werd stopgezet.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u