Anthony Goetgeluck speelt ook volgend seizoen voor Gembo Borgerhout. Met de coacheswissel zou het wel eens een overgangsjaar kunnen worden.

Het seizoen mag dan wel op een vreemde manier afgesloten zijn, Anthony Goetgeluck kan er tevreden op terugblikken. “Ik kijk positief terug op het seizoen”, vertelt Goetgeluck. “Door het bestuur werd aangehaald dat het een overgangsjaar ging zijn door de clubverlaters Van Aken, Bouckaert, Vermeersch en Van Rillaer. Maar wij zelf waren daar niet met bezig. Dat zag je ook aan onze start van het seizoen. Iedereen was gemotiveerd en de samenhorigheid van het team was meteen vrij sterk.”

“De nieuwkomers en doorstroming van de jeugd uit de tweede ploeg werden met succes opgenomen en zo hadden ze meteen een aandeel in de ploeg. We zijn het seizoen begonnen met een 8 op 8. We wonnen tegen bijna elke ploeg, behalve onze derby’s tegen Oxaco en het zwarte beest Gent. We versloegen Waregem thuis met een nooit geziene comeback.”

“Natuurlijk hadden we ook enkele reeksen matchen waar het echt niet goed zat. Waar ons spel er niet uitkwam of het echt onze dag niet was. Maar als onze ploeg gezond aan de play-offs kon beginnen dan schatte ik onze kansen reëel in. Het is ook daar waar de prijzen pas worden uitgedeeld. We wilden dan ook als ploeg onze coach het afscheid geven dat hij verdiende. Helaas zijn we daar niet geraakt!”

“Volgend jaar terug bij Gembo. Het wordt mijn zesde jaar voor de club, met twee jaar Limburg, Leuven en Soba ertussen. Ik zie ernaar uit om met de nieuwe coach samen te werken. Ik ben ook benieuwd hoe hij Gembo tactisch zal aansturen.”

“De doelstellingen voor onze ploeg zijn natuurlijk de play-offs halen. En een mooie affiche in de Beker van België naar onze sporthal kunnen brengen. Ik zie volgend seizoen eerder als een overgangsjaar aangezien de coacheswissel.”

Foto Mark Penneman

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u