Jens Swimberghe verhuisde van Brugge naar Wevelgem. Daarom ruilt hij ACJ Brugge in tweede provinciale in voor BT Holstra Wevelgem-Moorsele C in vierde provinciale.

“Vorig seizoen coachte ik ACJ Brugge A in tweede provinciale. We hadden echter zeer weinig spelers wegens blessures, reizen en geen toevoer uit de jeugd. Onze betere jeugdspelers werden in het tussenseizoen weggeplukt door Avanti Brugge. Hierdoor had ik het merendeel van de trainingen en matchen slechts 5 of 6 spelers. Hoewel we desondanks enkele mooie en spannende matchen speelden, bleven de resultaten uit. Gecombineerd met de afstand gaf het voor mij niet meer op en heb ik in december besloten mijn ontslag in te dienen.”

“Na mijn eerste gesprek met Wevelgem heb ik niet lang getwijfeld. Er staat een stevige structuur en er wordt volgend seizoen voluit de kaart van de jeugd getrokken. Omdat de huidige trainer van de U18B op niveau 3 enkele weken afwezig was heb ik deze ploeg reeds een tijdje onder mijn hoede genomen. Dit is de ploeg die ik volgend jaar ook zal coachen. Het is een team die zeker over het nodige talent beschikt en ik schat dat enkele spelers, mits het nodige werk, ook op een hoger niveau kunnen presteren.”

“Ondertussen werd mij ook gevraagd om volgend jaar de Three-ploeg in vierde provinciale te coachen. Het gaat hier om een jonge ploeg waarvan een paar spelers enkele jaren inactief zijn geweest, maar wel over het nodige talent beschikken. Dit wordt aangevuld met jeugdspelers. De Two-ploeg bevat volgend seizoen trouwens uitsluitend jeugdspelers. De uitdaging om alles samen te laten passen en iedereen terug op niveau te krijgen sprak mij enorm aan. Ambities uitspreken is hier moeilijk. Gezien ik uit het Brugse kom ken ik de spelers amper en veel hangt in vierde provinciale ook af van de reeksindeling. Ik verwacht wel dat Avanti Brugge B en het nieuw opgerichte Lauwe de uitschieters zullen zijn. Als we deze kunnen vermijden en we halen het niveau dat ik voor ogen heb, wie weet…”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u