Tom Johnson hielp Dessel-Retie aan de promotie naar eerste landelijke, maar wordt volgend seizoen in die reeks coach van Houthalen.

“Houthalen heeft een lange traditie en erfenis op het hoogste niveau en bezorgde Limburg dankzij een goede jeugdopleiding heel wat goede spelers. Long Term Atlete Development is een bijzondere passie van mij en ik voel dat ik wat meer diepgang in de club kan brengen. Ik heb een eigen bedrijf voor personal training, sessies in kleine groepen en bootcamps in Houthalen. Het is voor mij dan ook heel gemakkelijk om mijn bedrijf te combineren met het basketbal in Houthalen omdat ik er ook woon.”

“De ploeg ziet drie belangrijke spelers vertrekken, het is dan ook de ambitie om in eerste landelijke te blijven. Tegelijkertijd willen we de jongere meisjes ontwikkelen omdat die klaar staan om op een hoger niveau door te breken. Ik zie het dan ook als een belangrijke taak om het ontwikkelingsproces van enkele van die speelsters te versnellen. We zullen zien wie er opstapt en van deze kans gebruik maakt.”