Na dit seizoen keert Jonas De Rycke terug naar Wevelgem-Moorsele, na drie seizoenen Kortrijk.

“Volgend seizoen keer ik terug naar Holstra Wevelgem na drie jaar weg geweest te zijn naar K-Basketteam Kortrijk waar ik twee seizoenen speelde en vorig seizoen door de fusie van Kortrijk Sport en K-Basketteam Kortrijk in de Kortrijk Spurs. Hiervoor speelde ik al vijf jaar in Wevelgem. Ik heb toen de overstap gemaakt naar Kortrijk met coach Bert Wyseur waar ik veel aan te danken heb.”

“Deze beslissing was moeilijk maar eenmaal de club in faillissement ging en bijna mijn volledige ploeg in de junioren dan ook de overstap wilden maken was het snel beslist. Na toen twee moeilijke seizoenen met zware blessures glipte de eerste ploeg mij voorbij, toen die twee keer kampioen speelden en dit jaar opnieuw in derde nationale bij de Kortrijk Spurs.”

“Ik kreeg al meerdere malen het aanbod om terug te keren naar Wevelgem maar deed dit toen niet. Doorheen de jaren heeft de club een fantastische job gedaan met het terug opbouwen en heeft dit jaar ook enorm veel transfers gedaan. De ploeg ziet er jong en gedreven uit en zal zeker nog veel progressie maken. Zo wil de club met de eerste ploeg weer zo hoog mogelijk in de rangschikking in eerste provinciale eindigen maar ook andere clubs hebben versterkingen doorgevoerd dus het wordt een sportief uitdagend jaar. Zelf ben ik zeer gemotiveerd om weer in De Schelp te spelen met de sfeer en nieuwe coach Steven Deprez. Ook teammaten Lars Wastyn en Tibo Spruytte keren terug naar de club.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u