Maarten Van Gelder was bezig aan zijn laatste seizoen als speler voor Oxaco Boechout, maar door de coronacrisis kreeg hij geen afscheidswedstrijd. Hij blijft aan de club verbonden als coach van de B-ploeg.

Hij postte dit bericht zaterdag op zijn Facebookaccount.

“Vandaag had normaal gezien mijn laatste competitiewedstrijd geweest, spijtig genoeg heeft Corona hier anders over beslist. Met heel veel pijn in het hart (en het lichaam ?) is het dus anders gelopen. Toch wil ik even snel enkele mensen van Baskas tem Oxaco bedanken voor die waanzinnige 30 jaar. Mijn allereerste coach Raf Raeymaekers bij Kasterlee, coach Jos G en natuurlijk mijn papa (als coach doorheen mijn ganse carrière) bij Technico. (Joeri Dirkx, Glenn Maerien, Tomas Wendelen, Arne Ruts, Dries Somers, Maarten Gilis, Steven van Hoeck, Jan Gilot, Tom De Houwer, Vincent Gellens, Dennis Lenaerts) Wijlen coach Walter Van Mieghem die me richting Vilvoorde haalde om daar mijn eerste klasse debuut te maken in Bree. Verder nog Leuven, De Pinte, Pitzemburg, Strombeek, Gent, Gembo om dan te eindigen bij Oxaco en dan nog wel met een zalig gelukkig makende titel te mogen triomferen (dankjewel Eddy Faus, Ivo Ceulemans,Stijn Van Herzeele, Ellen Roovers, Brecht Iliaens, Bert Van de Broek, Mark De Meyer, Dieter de Hoon, Christopher Pegg, Nick Celis, Foerts Jonas, Sam van Hoey, Tom van Hoey, Joppe Bouckaert, Jens Hendrickx, Nau Gregory, Paul Van Hoey) Ik wil ook zeker al mijn ploegmaten en coaches gedurende mijn hele carrière bedanken en in het bijzonder Tom Dekkers en Roel Moors Thanks!!”

“Ik heb waarschijnlijk nog heel wat mensen vergeten, mijn excuses.”

“Bijna tot slot wil ik mijn familie dankjewel zeggen om mij te steunen en aan te moedigen. En eindigen wil ik graag met dankjewel te zeggen tegen jou, Elke Wauters, om mijn laatste 10 jaar te steunen en bij te staan. Zonder jou (en Lenn en Louise) zou ik dit nooit zo mooi hebben kunnen afronden. DANKJEWEL!!!!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u