Maxim Viaene verlaat Bebita Eernegem in tweede provinciale om een reeks hoger te spelen bij zijn ex-ploeg Racing Brugge.

“Ik heb gekozen om Eernegem te verlaten omdat ik nog redelijk jong ben en graag mijn kansen zou grijpen om eens op een hoger niveau te kunnen spelen. Zelf ben ik heel gemotiveerd en denk ik dat dit de juiste kans is voor het verdere verloop van mijn carrière”

“Ik heb gekozen voor Racing Brugge omdat deze club mij nauw aan het hart ligt. Ik ben mijn basketcarriëre begonnen bij deze club en heb tal van mooie momenten en kansen gekregen van deze club, zoals bijvoorbeeld een bekerfinale van West-Vlaanderen spelen. Ook is de coach van de Two Stijn Bossuyt een jeugdcoach van mij geweest en dit was een extra motivatie om deze stap te nemen.”

“Ook heeft Racing doorgroeimogelijkheden om bijvoorbeeld misschien nog een stap hoger te spelen. Bij de eerste ploeg speelt mijn broer Maarten Viaene, dus dit is misschien de mogelijkheid om ooit nog eens samen op het veld te staan.”

“De doelstellingen van Racing Brugge Two is leven van match tot match en proberen het iedere ploeg zo moeilijk mogelijk te maken. Ik denk zeker dat de top vijf behalen een mogelijke doelstelling is en misschien nog wat meer. Wel is het een zware reeks eerste provenciale en zullen we iedere match van onze sterkste kant moeten laten zien.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u