Nils Vandewoestyne maakt de overstap van Wibac Sint-Eloois-Winkel naar tweedeprovincialer VK Iebac Ieper.

“Toen ik besliste om na 11 jaar coachcarrière in Kortrijk – K-Basketteam Kortrijk en Kortrijk Sport, nu één geheel tot Kortrijk Spurs – een rustjaar als coach in te lassen wilde ik wel opnieuw mijn basketschoenen aantrekken. Een jaar zonder basketbal was geen optie.”

“Derdeprovincialer Wibac Sint-Eloois-Winkel bood me een kans om mijn spelerscarrière opnieuw te lanceren. Jammer genoeg sloeg het noodlot toe: tijdens de eerste wedstrijd blesseerde ik me meteen zwaar en was vijf maanden out. Na enkele wedstrijden in januari en februari contacteerden enkele ploegen mij. Ik had er aanvankelijk geen rekening mee gehouden dat er nog interesse zou zijn voor een 30-jarige guard en had initieel de doelstelling nog enkele jaren bij Wibac te blijven.”

“Als een stabiele ploeg uit tweede provinciale interesse toont, dan flatteert dat wel en begin je toch even na te denken wat er nog allemaal kan. Ik ondervond tijdens enkele trainingen en gesprekken dat Iebac Ieper een ploeg is met een ongelofelijke groepsfeer en engagement. Er staat ook een heel goede trainer met een duidelijke visie. De eigen sporthal zorgt bovendien voor een unieke identiteit en moet voor een hels sfeertje kunnen zorgen tijdens thusiwedstrijden. De keuze was dus snel gemaakt.”

“Iebac mikt op een plaats in de rechterkolom, zonder degradatiezorgen. Een plaats als subtopper lijkt me met de aanwezige kwaliteit absoluut niet onrealistisch. Een terugkeer naar eerste provinciale op middellange termijn zou gewoon fantastisch zijn.”

“Volgend seizoen wordt op basketvlak opnieuw een stuk intenser gezien ik ook opnieuw zal coachen, bij Basket Waregem. Ik zal er de U14 meisjes A onder mijn hoede nemen. Waregem is een ambitieuze club met een opleiding- en spelvisie die mij als coach perfect past, zo bleek uit de gesprekken met Caroline De Roose en Stijn Duyck.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u