Dylan Hofkens coacht de damesploeg van Basket Willebroek in eerste provinciale.

Vorig seizoen ging met ups en downs. “Ik kijk eigenlijk met een dubbel gevoel terug. In wat eigenlijk het bevestigingsjaar was met onze D-ploeg in tweede provinciale, die het jaar voordien zowel grensoverschrijdend kampioen waren geworden en de Beker van Antwerpen bij de U19 meisjes hadden gewonnen, hoe die meiden hun plan daar trokken met enkel maar twee speelsters die ouder waren dan 20 jaar is eigenlijk een dikke chapeau waard.”

“In eerste provinciale bij onze C-ploeg was onze start veel belovend, waarbij we de ongenaakbare kampioen Phantoms op speeldag twee meteen 38 minuten lang het vuur aan de schenen wisten te leggen. Eind december, begin januari was het team nog maar een schim van zichzelf en werkten we ons speeldag na speeldag alleen maar dieper in de problemen. En toen het eind februari opnieuw begon te draaien kwam er midden maart de spijtige stop van dit seizoen. Want ik was er honderd procent van overtuigd dat we laatste drie wedstrijden van het seizoen ook winnend konden afsluiten.”

“De doelstellingen voor komend seizoen blijven eigenlijk hetzelfde als dit jaar. Al heb ik jammer genoeg mijn afscheid bij de D-ploeg niet gekregen zoals dat gepland stond. Nu ben ik al helemaal klaar om opnieuw en hopelijk te kunnen starten met onze C-ploeg in eerste provinciale. Vooraf ambities uitspreken in een reeks die voor mij alleen maar sterker is tegenover vorig jaar lijkt me moeilijk, maar mezelf kennende ben ik er zeker van dat we top 3 tot 5 kunnen spelen. Zeker na het binnenhalen van center Jenna Van Lierde die ons alleen maar nog sterker zal maken dan dat we nu al waren. Heel de kern, op twee na, behouden ook hun vertrouwen in de club en mezelf. Voor mezelf zou het absolute pluspunt hopelijk zijn dat ik in augustus ook mag starten als assistent van onze A-ploeg onder leiding van Michel Ruelens, al zal dat van mezelf afhangen, want ik wil deze zomer het B-diploma binnenhalen.”

“Graag zou ik absoluut ook het damesbestuur van Basket Willebroek willen bedanken voor het vertrouwen in mij de afgelopen drie jaar. Ook de mensen achter schermen die fantastisch werk leveren, als zij die meer in de picture staan. Het is niet gelogen dat Basket Willebroek één familie is. Ook wil ik graag mijn vriendin en 1-jarig dochtertje bedanken die al vele avonden alleen hebben thuis gezeten en die er steeds op de wedstrijden waren om mij aan te moedigen!”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u