Tibo T’Joncke is volgend seizoen de trainer van derdeklasser Basket Sijsele A waar hij in het verleden zelf nog speler was.

“Na een goedgevulde carrière van 30 seizoenen als speler bij Brother Gent, Ieper, Mons, Gent Hawks, Brussels, Erembodegem en De Pinte sloot ik mijn actieve loopbaan af met twee seizoenen bij Sijsele in derde nationale. Reeds vele jaren was ik aan de slag als jeugdtrainer en jeugdcoach bij onder andere Gent Hawks en Falco Gent. Toen ik stopte als speler ging ik de uitdaging aan als seniors coach bij Sgolba Aalter in eerste landelijke. Vorig jaar wonnen we de beker van Oost-Vlaanderen. Volgend seizoen wordt de challenge groter, want Basket Sijsele treedt een reeks hoger aan dan Aalter.”

“Uiteraard zijn er bij Sijsele nog vele vertrouwde gezichten, zowel bij de spelers als bij het bestuur. Na twee seizoenen in Top Division One komt de ploeg volgend seizoen een reeksje lager uit. Aangezien de reeksindeling op dit moment nog niet bekend is, is het nog koffiedik kijken hoe de waardeverhoudingen zullen liggen. In ieder geval zal het de bedoeling zijn om in deze reeks meer wedstrijden te winnen dan te verliezen.  Verder moet het de ambitie zijn om elke tegenstander te verslaan, maar tegelijkertijd moeten we waakzaam blijven en beseffen dat we ook van iedereen kunnen verliezen. Verder werd me ook gevraagd en opgedragen om getalenteerde eigen jeugdspelers te betrekken bij de eerste ploeg en te integreren waar mogelijk.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u