Coach Wouter Buysse heeft met de C-ploeg van BJM-Gembas Knesselare de nodige ambities voor volgend seizoen.

De coach van de C-ploeg van BJM-Gembas Knesselare blikt terug op het onafgewerkte seizoen. “Het voorbije seizoen was er eentje dat vreemd verliep”, klinkt het bij Wouter Buysse. “Het was overduidelijk een feit dat we in een veel sterkere reeks zaten dan vorig jaar, wel leuk om te spelen omdat elke ploeg in de reeks competitief is. Ons doel was mooi en offensief basket te brengen en daarin slaagden we meestal.”

“Dit werd duidelijk in onze stats: het meest punten scoren in onze reeks maar dan ook wel defensief mindere cijfers voorleggen. Daar zitten werkpunten voor volgend seizoen. Ook stunten tegen de top drie is elk jaar een doel, omdat we ons meestal daar net onder situeren in de klassering. We hadden het gevoel dat we naar een topvorm door groeiden om nog eens te stunten tegen verdiend kampioen Okapi, maar corona stak hier een stokje voor.” 

“Het afsluiten was voor ons als ploeg extra zuur omdat we geen waardig afscheid konden nemen van twee sterkhouders: guard Matthijs Vanhecke die naar Brugge trekt omwille van privéredenen en driepuntspecialist Fangio Decousemaecker die op deze manier afscheid neemt van het basket. Extra jammer dat we nooit geweten hebben dat het toen hun laatste match was en we hen geen meer dan verdiende applausvervanging konden geven.”

“Volgend seizoen is de doelstelling hetzelfde: aantrekkelijk, offensief basket en proberen stunten tegen de top drie. En dan zullen we zelf niet ver onder die top drie eindigen in het klassement. Als we defensief iets meer zekerheid kunnen inbouwen is deze doelstelling realistisch.” 

“Na vijf jaar blijf ik mezelf goed voelen in rol van coach van de C-ploeg. Ik heb indertijd met spijt in het hart afscheid moeten nemen van zelf spelen in dit team, maar zie dit als extra time bij de ploeg waar mijn hart ligt.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u