Yannick Moray was 16 jaar toen hij bij Spirou Charleroi doorbrak. Tot 2016 was hij prof, volgend seizoen gaat hij in Top Division Two aan de slag bij het pas gepromoveerde Gembloux.

Moray begon zijn professionele carrière op zestienjarige leeftijd bij Spirou Charleroi. Hij speelde daarna ook nog bij Pepinster, Luik en Leuven op het hoogste niveau. “Ik heb geen spijt dat het niet gelopen is, zoals ik het wilde”, vertelt de 29-jarige Yannick Moray aan de Waalse krant L’Avenir. “Weinig mensen weten dit, maar op 19-jarige leeftijd geraakte ik ernstig gewond aan mijn arm. Ik heb nog steeds een handicap van 19 procent in mijn linkerarm. Daarna wist ik eigenlijk dat het voorbij was om een goede carrière uit te bouwen.”

Moray is vertegenwoordiger bij een Zweeds bedrijf dat werkkledij verkoopt. Hij woont met zijn vrouw en twee dochters in de provincie Henegouwen. De honger voor het basket is nog heel groot. “Ik heb nog een paar goede jaren voor de boeg, ik kan net zo goed op een bepaald niveau spelen, ook al is basketbal nu meer een passie dan een job. Gembloux is een half uurtje rijden van bij mij thuis. Het doel van Gembloux is om het behoud af te dwingen en waarom niet in de middenmoot eindigen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u