Mike Vanstiphout coacht volgend seizoen naast de heren van Tessenderlo ook de damesploeg van Zonhoven in eerste provinciale.

“Na 4 mooie seizoenen bij de Dames van Gems Diepenbeek koos ik afgelopen seizoen om terug de herenwereld in te gaan bij Optima Tessenderlo in eerste provinciale. Dit jaar coachte ik de A-ploeg heren in combinatie met de U16 jongens van Gems Diepenbeek. Al vrij vroeg bereikten we in Optima een akkoord voor volgend seizoen, deze ploeg blijf ik dan ook coachen. Zonhoven kwam via jeugdcoördinator Samer Assecour met de vraag om volgend seizoen bij hun een jeugdploeg te coachen. Op het einde van het eerste gesprek kwam kort de damesploeg A ter sprake. Tijdens een tweede gesprek in Zonhoven, samen met de voorzitter, werd er opnieuw gebabbeld over de damesploeg en werd mijn interesse in het project alleen maar groter. Na een telefoontje met speelster Heaven Hoydonckx was ik eigenlijk overtuigd. Oorspronkelijk was het dus niet de bedoeling om een tweede seniorsploeg te gaan coachen, maar het avontuur en de uitdaging spraken mij enorm aan!”

“Een nieuwe club is voor een coach altijd een uitdaging. Ik ken de meeste speelsters wel van ooit tegen te coachen maar er mee aan de slag gaan is altijd anders. In eerste instantie is het dus wennen aan elkaar en zorgen dat we de nieuwe speelsters Jolien Machiels en Stephanie Terzo vlot kunnen inpassen. De club heeft op termijn de ambitie om terug de stap te zetten naar 2de landelijke maar het is niet van moeten, jeugd inpassen is even belangrijk! Eerst bouwen we aan een mooi geheel en zorgen we dat de ploegsfeer goed zit en blijft en dan zien we wel waar we eindigen. Eerste provinciale dames zal ook volgend seizoen weer een stevige reeks worden, zeker met het ambitieuze Femina Habac Sint-Truiden, dus we zien wel waar we eindigen. Een plaats bij de eerste vijf moet wel altijd de doelstelling zijn!”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u