Voor Notre Dame Leuven is het nog even afwachten om te weten of de ploeg volgend seizoen in tweede landelijke of eerste provinciale aantreedt.

“Het hangt af van de beslissing van Basket Waregem”, weet secretaris Carine Rummens te vertellen. “Als zij naar eerste klasse gaan, blijven wij in tweede landelijke. Normaal moesten wij in het slechtste geval en een normaal seizoen een testwedstrijd spelen.”

“Bavi Gent, onze tegenstrever voor de testwedstrijd, stapt volledig uit de landelijke competitie en wij dachten dat we daardoor in tweede landelijke konden blijven.”

“Basketbalbond week even af van de reglementen waardoor wij zonder testwedstrijd moesten degraderen. De bijkomende stijger werd gevonden in eerste provinciale Limburg. Lommel, dat in die reeks 8ste eindigde, krijgt het plaatsje in tweede landelijke en wij moesten degraderen naar eerste provinciale.”

“Met John Van Crombruggen als nieuwe coach en Jessica Van Hoof en Charis Hens als aanwinsten hebben we ons gevoelig versterkt. Samen met Jana Kosmajac en hopelijk ook onze andere speelsters, zien we een heel sterke toekomst tegemoet, al is de spanning hoog omdat speelsters het zekere voor het onzekere willen nemen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u