Manuela Lopez zal volgend seizoen de kleuren van Dienstenaanhuis Lions Zedelgem verdedigen. Zij vertrekt bij Avanti Dames Brugge C.

“Bij Avanti Dames Brugge C zijn we in de eerste ronde geëindigd op een gedeelde eerste plaats. Toen de reeksen opnieuw werden ingedeeld was ik ondertussen ook bezig met een aantal cursussen in functie van mijn bijberoep waardoor ik zeker acht matchen niet zou kunnen meedoen. Ook vielen een aantal lessen in de week waardoor trainen moeilijker werd. Mijn partner is ook zelfstandige in bijberoep en uiteraard moet ik hiermee ook rekening houden.”

“De combinatie tussen mijn gezin, gaan werken en de opstart van een bijberoep in januari hebben mij dus doen besluiten om vroegtijdig mijn schoenen aan de haak te hangen voor dit seizoen. Dit in combinatie met een aantal interne meningsverschilllen en het feit dat ik een moeilijke tijd heb gehad op professioneel vlak had ik beslist om me in de tweede helft van het seizoen te distantiëren en me te focussen op mijn bijberoep en mijn gezin.”

“Ik werd reeds het vorige seizoen gecontacteerd door Shaun Vanden Berghe om de stap te zetten naar Mibac Middelkerke B, waar hij coach is. Ik woon in Brugge en zag de afstand niet zitten. Ik had twee jaar geleden ook al bij Hermes Oostende gestopt om dichter bij huis te kunnen spelen. Toen het voorstel kwam van een nieuwe ploeg in Zedelgem heb ik in het begin alles goed overwogen en uiteindelijk toch de beslissing genomen om de stap te zetten.”

“De ploeg bestaat uit het grootste deel uit spelers van Mibac Middelkerke B en wat dames van Avanti Dames Brugge C. Ik denk dat we het toch wel de doelstelling kunnen noemen om meteen de lat hoog te leggen en geen genoegen te nemen met de onderste rangen in het klassement. Ik ben er van overtuigd dat de andere dames en de coach ook van die mening zijn. Uiteraard spelen de andere dames al heel lang samen en zal het uiteraard wat zoeken zijn in het begin, om zo veel mogelijk als ploeg op elkaar ingespeeld te geraken. Maar heb er alle vertrouwen in!”

“Ik zal pas stoppen met basketten als mijn zoontje ook zal basketten en matchen kan spelen. De liefde voor het spelletje is nog te groot, het competitiegevoel is voor mij heel belangrijk en vooral is het een uitlaatklep en een beetje me time.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u