Charlotte Vanhoutte moest na het opdoeken van het A-team van Wytewa Roeselare op zoek naar een nieuwe ploeg en vond dat in haar ex-ploeg Basket Waregem.

“De eerste ploeg van Roeselare stopt door veel speelsters die hun schoenen aan de haak hangen en twee speelsters vertrokken hierdoor naar Ieper, dus kon er geen ploeg meer blijven bestaan in 1e landelijk. Ik ben zelf van Waregem, ik woon op twee minuten stappen van de sporthal en heb ook mijn volledige jeugdopleiding in Waregem gehad. Dus was het voor mij een logische keuze om hier terug te komen. Ik ken hier nog vrienden en oud-ploegmaten en zelf ex-coach Fre Claessens waarmee het wel goed klikte op het terrein in Roeselare die nu de eerste ploeg in Waregem doet.”

“Ik denk dat het voor elk team altijd de bedoeling is om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat zal voor ons niet anders zijn. De laatste jaren heb ik veel last gehad van scheenbeenvliesontstekingen, waardoor ik sinds januari 2019 tot nu aan het revalideren ben. Ik moest opnieuw leren stappen en lopen. Sinds februari kreeg in groen licht van de prof van het UZ Gent om terug enkele minuten per wedstrijd spelen. Het is niet de bedoeling om hier in Waregem uit te bollen. Na een jaar te moeten kijken van op de zijlijn, ben ik super gemotiveerd om volgend jaar mijn steentje bij te dragen in het team.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u