Zaterdag werd duidelijk dat Hanne Mestdagh een vierde seizoen bij Basket Namur Capitale aanvangt. De Ieperse reageert.

“Er zijn veel mensen die dachten dat ik ook ging vertrekken samen met mijn vader”, reageert Hanne Mestdagh in La Nouvelle Gazette. “Maar hij moet denken aan zijn carrière als coach et ik moet kijken naar mijn carrière als speelster. We zijn niet aan elkaar verbonden.”

Mestdagh nam de beslissing ook in het licht van de Olympische Spelen. “Dat heeft meegespeeld in mijn beslissing. Als je naar het buitenland vertrekt, weet je niet wat er allemaal gaat gebeuren. In Namen ken ik alle mensen van de club, de supporters, de vrijwilligers en ik voel me er goed. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat de Olympische Spelen uitgesteld werden, want ik denk alle dagen aan Tokio. Maar we begrijpen de beslissing.”

Met Jan Callewaert krijgt Mestdagh geen onbekende als nieuwe trainer. “Hij heeft me al gecoacht toen ik nog bij de jeugd in Ieper speelde. We wonnen in het verleden al prijzen, misschien is dat wel een goed teken. Hij is een winnaar en heel competitief ingesteld. Hij zal zorgen voor een uitdagend team, niet alleen in België, maar ook in de Eurocup.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u