Lars Buytaert maakt volgens seizoen zijn opwachting bij Tigers Halle. Hij komt over van Olympia Denderleeuw.

“Na drie jaren kijk ik terug op een mooie en meer dan geslaagde periode bij Olympia Denderleeuw”, vertelt Lars Buytaert. “Met onze jeugd streden we steeds op het hoogste niveau, met als hoogtepunten de finale van Beker van Vlaanderen vorig jaar en een plek in de nationale eindronde dit seizoen. Ook met de jeugdige B-ploeg behaalden we onverhoopte resultaten. Coaches Vicky Hendrickx en Alain Defraigne slaagden er steeds in het beste uit onze spelerskern naar boven te halen.”

“Daarnaast had ik ook het geluk steeds omringd te worden door zeer getalenteerde teamgenoten, met als uitblinkers Matthijs Van Den Eynde en Thomas Meireman, maar ik vergeet er nog zovelen. Naast al het talent, was onze sterkte vooral de vriendschap en het plezier in onze ploeg, zowel op als naast het veld. Dat ga ik wel erg missen denk ik.”

“Eind september startte ik met geneeskunde aan de VUB. De combinatie studies-basketbal en de daarbij inbegrepen verre verplaatsing bleek echter niet altijd even gemakkelijk. Om meer tijd te kunnen besteden aan mijn studie heb ik besloten terug te keren naar Tigers Halle. Ik ken de coach persoonlijk en heb het gevoel dat ik me er snel terug zal thuis voelen.”

“Halle is net gepromoveerd naar eerste provinciale, dus ik hoop dat we in eerste instantie daar een goed eerste seizoen kunnen draaien. Persoonlijke doelstellingen heb ik niet echt, ik speel steeds honderd procent in functie van de ploeg en zal dus ook volgend seizoen proberen mijn steentje bij te dragen in Halle. Verder primeren uiteraard mijn studies en hoop ik dat ik mijn basketvrienden zo goed mogelijk kan blijven volgen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u