Avanti Brugge brengt volgend seizoen een nieuw team in vierde provinciale in competitie. Matthias Vanderschaeghe van ACJ Brugge is één van de nieuwkomers.

“Mijn huidige ploeg was gedurende dit seizoen uit elkaar aan het vallen. Meerdere spelers zouden vertrekken, zouden stoppen of wisten nog niet goed wat ze zouden doen. Hierdoor wist men niet als onze A-ploeg nog zou blijven bestaan. Ik wou voornamelijk zekerheid voor mijzelf voor het komende seizoen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, omdat ik mijn motivatie was verloren was dit seizoen.”

“Toen Avanti Brugge en met uibreiding de nieuwe coach Dries Allemeersch mij hun project vertelde, was ik meteen geïnteresseerd. Qua reeks is het misschien een stap achteruit, maar de doelstellingen zijn een stap vooruit. Ik kom terecht in een ploeg met veel ambitie. Persoonlijk hoop ik mijn niveau van de afgelopen jaren aan te houden.”

“De doelstellingen zijn om te promoveren komen seizoen. Dit willen wij doen met een mix van ervaren spelers als Jens Rappé en Manu Verhaeghe komende van de A-ploeg en jeugdspelers van de U18 en U21. De B-ploeg wil snel opklimmen, zodanig dat de jeugd op een hoger niveau klaargestoomd kan worden voor het grote werk.”

“Ik ben 27 jaar, woon momenteel in Beernem en ben werkzaam als inspecteur van politie in PZ Het Houtsche. Ik speel al 21 jaar basket bij de jeugd van Oostkamp, bij Sijsele en ACJ Brugge.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u