Asse-Ternat breidt de dameswerking verder uit. Er komt een U19 op niveau 1 die door Lara Moucheron, speelster van de A-ploeg van BCAT, gecoacht zullen worden.

“Ik ben blij dat de club mij de kans geeft om mee in dit uniek project te stappen”, vertelt Lara Moucheron. “Dit team van 12 getalenteerde en gemotiveerde jonge speelsters zal niet alleen op sportief, medisch en mentaal vlak begeleid worden, zij zullen ook kunnen kennis maken met het seniorbasketbal in één van beide damesploegen. Aangezien ik zelf bij de A-ploeg in 2de landelijke speel kijk ik er uiteraard ook naar uit om in de toekomst met enkele van deze youngsters op het terrein te staan.”

“Het was niet makkelijk om uit het niets een volledig team bij elkaar te krijgen maar door een duidelijke visie en plan van aanpak waren blijkbaar toch heel wat meisjes gecharmeerd door het voorstel”, vertelt coach Kris Dée van de A-ploeg, maar ook sportief verantwoordelijke voor het meisjes- en damesbasketbal. “Meter van dit project is trouwens Julie Vanloo die haar ‘meterschap’ zeer ter harte neemt en dus ook voor een positieve invloed kan zorgen voor het meisjes- en damesbasketbal bij BCAT én in de regio. Met Hayley Coopman (BC Oostende-Bredene), Julie Druppel (Notre Dame Leuven) en Marie Maton (BC Grimbergen) hebben we alvast enkele jonge speelsters die vorig seizoen reeds van het landelijk seniorniveau konden proeven.”

Clubvoorzitter Mark Bogaert heeft nog geen seconde spijt van de keuze die 3 seizoenen geleden werd gemaakt om volop op meisjes- en damesbasketbal in te zetten. “In de regio zijn er nog maar weinig opties voor meisjes of dames die willen basketten, dat blijkt ook uit de instroom die we de afgelopen seizoenen gekend hebben. De sterkte van onze club blijft de combinatie van het compleet aanbod dat we kunnen bieden op sportief, medisch en sociaal vlak én een duidelijke visie en haalbare doelen op korte en langere termijn. En dat spreekt duidelijk heel wat spelers, speelsters en coaches aan.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u