Karel De Bel verlaat tweedeprovincialer BBC De Westhoek Zwevezele B om volgend seizoen te coachen bij reeksgenoot KBBC Oostkamp B.

“In feite was ik niet echt op zoek naar een andere ploeg of nieuwe uitdaging”, vertelt Karel De Bel. “Maar een samenloop van omstandigheden deed mij wel die beslissing nemen. Eigenlijk was er in eerste instantie wel de ontgoocheling dat ik na 16 wedstrijden slechts de helft van de keren van mijn sterkste opstelling gebruik kon maken.”

“Maar goed, zelfs in die omstandigheden weerden mijn spelers zich gigantisch. Niettegenstaande heb je de andere kant van de medaille, het was op den duur niet altijd evident om de spelers die aanmerking kwamen bij de One te blijven motiveren om ook hun wedstrijd bij de Two mee te pikken, ook naar trainingen toe.”

“Uiteindelijk zijn we zeer sterk geëindigd met een vijf op vijf om zodoende die zesde plaats mee te pikken, een zeer bevredigend resultaat! Na een goed gesprek met de voorzitter half januari bleek toch dat onze wegen zouden scheiden, wel in zeer goede verstandhouding!”

“Mijn jongste zoon is al een tweetal jaar actief in Oostkamp bij de landelijke jeugd. Het eerste contact was er dan ook heel snel en we waren er ook rap aan uit. Het wordt alvast een eer om te werken met coaches Wim Meiresonne en Gerrit Major van de One! De bedoeling is toch wel om zo hoog mogelijk te eindigen met een ploeg die een combinatie is van enkele ervaren mannen, maar vooral het aanstormend talent integreren vormt een zeer grote uitdaging, waar ik enorm naar uitkijk! Hopelijk kan het seizoen op een normale manier aanvatten,want de honger is er wel.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u