Louis Hazard verlaat na dit seizoen Melco Ieper in Top Division One en speelt volgend seizoen in de Euromillionsleague bij Phoenix Brussel.

Louis Hazard was de absolute topschutter in Top Division One. Het ideale visitekaartje dus om opnieuw de stap naar eerste klasse te zetten. Onbekend terrein is het alvast niet, want eerder kwam Hazard al uit voor Pepinster en Luik op het hoogste niveau.

Nu is Phoenix Brussel die hem een kans geeft. “Toen de club contact met me opnam, was ik meteen geïnteresseerd, gewoon omdat het eerste klasse is”, vertelt Hazard aan de Waalse krant L’Avenir. “Ik had gewoon een kans nodig om me te bewijzen.”

“Ik heb al enkele keren met onze coach kunnen praten via video en hij vertelde een beetje zijn visie over hoe we volgend seizoen zullen spelen. Ik heb geen vooraf bepaalde rol, ik denk dat dit in het preseason duidelijk zal worden. Maar ik heb ontzettend grote ambities, zowel voor mezelf als voor de club. Ik denk dat ik nu een betere speler ben dan indertijd bij Pepinster of Luik.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u