Niels Deplaecie verlaat na dit seizoen Kortrijk Spurs. Hij wacht volgend jaar zijn kans bij Basket Waregem.

“Het is het tweede jaar op rij waarin een andere ploeg me had gecontacteerd. Zelf was ik niet actief op zoek naar een nieuwe ploeg, maar eerder afwachtend wat mijn huidige ploeg me kon bieden in de toekomst. Gezien de fusie begon ik mijn twijfels te hebben over mijn toekomst in Kortrijk. Het voorstel van Waregem leek me dan ook zeer aantrekkelijk om mijn basketcarrière verder uit te stippelen.”

“Na een aantal jaar in Kortrijk te spelen leek het me dan ook een uitdaging om in een nieuwe ploeg te starten en me opnieuw terug te gaan bewijzen. Ik heb veel geleerd bij Kortrijk en zal er vele vriendschappen aan over houden, maar uit het aanbod van Waregem sprak veel ambitie om met jonge talenten aan de slag te gaan en zag ik ook voor mezelf iets meer ontwikkelingskansen en dus leek het mij het juiste moment om de uitdaging aan te gaan.”

“De mooie diversiteit aan spelers biedt ons een mogelijkheid om volgend jaar iets moois te doen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om te leren en mezelf meer te ontwikkelen als individu. Ik kijk er enorm naar uit om opnieuw op het veld te kunnen staan en mij vol op te geven aangezien de coronacrisis een nogal abrupt einde bracht aan mijn carrière in Kortrijk, wat ik ten zeerste betreur, maar ik ben Waregem zeer dankbaar voor de kans die ze mij geven en ik zal deze met beide handen grijpen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u