Quinten Praet verlaat eersteprovincialer Bavi Gent om een reeks hoger te spelen bij Falco Gent.

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Quinten Praet. “Ik speelde nu al een tijdje op het niveau van eerste provinciale. Ik vond dat ik daar zeker wel goed in meedraaide en de intensiteit waar de matchen mee gespeeld werden vond ik top. Daarom wou ik mezelf uitdagen door een niveau hoger te gaan spelen. Want als speler wil ik mij op bepaalde basketvlakken verbeteren.”

“Daarom koos ik voor Falco. Doorheen mijn hele basketcarrière heb ik altijd al tegen Falco moeten spelen en dat waren altijd zeer leuke matchen. Falco heeft een goede opleiding voor jeugdspelers en ik ben natuurlijk al junior af maar ben nog altijd U23. Ook de speelstijl van Falco ligt mij zeer sterk, snel spelen en hard werken. Ik ben er zeker van dat ik veel zal bijleren bij Falco.”

“Naar volgend jaar hebben we voor de B-ploeg veel versterking. Ik ben er zeker van dat we volgend seizoen een sterke vaste ploeg hebben die veel teams lastige games zullen bezorgen. Het is een jong team die gemotiveerd is om beter te worden op individueel en teamvlak. Ik ben er van bewust dat we zeker bovenaan zullen eindigen.”

“Ik ben een forward van 1,94 meter en afkomstig van Gent. Mijn hele jeugd speelde ik bij Bavi Gent, 11 seizoenen maar liefst en ook nog 4 jaar bij Tigers Evergem.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u