Dinsdagavond maakte Basket Waregem bekend dat ze met hun damesploeg volgend seizoen Top Division Women intrekken. Coach Frederic Claessens ligt de keuze toe.

“Het is voor de club zowel een sportieve als financiële uitdaging”, vertelt de coach. “We kunnen niet ontkennen dat corona ook het basketbal volledig in zijn greep heeft en het is niet evident om nieuwe sponsors warm te maken om te investeren in dit mooi project. Daarnaast zitten we op een scharniermoment om sportief terug in de hoogste afdeling aan te treden.”

“Persoonlijk vind ik een jaartje te vroeg maar twee jaar na elkaar kampioen spelen in eerste landelijke is geen sinecure. In deze context hebben we besloten om deze opportuniteit met beide handen te nemen. Het doel van dit jeugdproject is om eigen opgeleide jeugdspeelster kansen te bieden in Top Division en hopelijk een aantal potentiële Belgium Cats voor de toekomst af te leveren”

“In eerste instantie zullen wij met huidig team de uitdaging aangaan. Dat neemt niet weg dat wij de markt verder zullen verkennen en als zich opportuniteiten voordoen, binnen de mogelijkheden van de club, zullen we dit bekijken. De focus zal volledig anders liggen dan vorig jaar waar winnen een must was. Ervaring opdoen, ritmegewenning en stelselmatige progressie zal in eerste instantie de hoofdbrok worden.”

“Ik ben zeer realistisch dat we met deze jonge ploeg een zwaar seizoen tegemoet gaan maar dit is de snelste manier om ervaring op te doen. In het verleden hebben ze reeds aangetoond dat ze zich snel kunnen aanpassen. Ik ben fier, om als coach mijn steentje te kunnen bijdragen aan dit prachtig project. Ook achter de schermen is er een dynamisch team alle dagen keihard bezig om dit te laten slagen en met wat er nog aan talent allemaal aankomt moet dit lukken.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u