De 24-jarige Ismäel Bako vertrok vorig seizoen bij Antwerp Giants voor een Europees avontuur bij het Franse Asvel.

De 24-jarige center zette een serieuze sprong in het tussenseizoen met de transfer richting Franse club Asvel Lyon-Villeurbanne. “Als iemand een paar jaar geleden had verteld dat ik zou zijn waar ik nu ben, zou ik hebben gelachen”, vertelt Ismaël Bako aan L’Avenir. “Ik heb alles te danken aan wat geluk en mijn harde werk.”

Zijn debuut liep niet van een leien dakje, maar Bako groeide in het seizoen en stilaan geraakte zijn niveau in stroomversnelling. “Dat de naam Bako steeds bekender wordt, bezorgt mijn familie veel trots en het motiveert me om steeds meer te geven. Ik was niet gewoon aan dit niveau, mijn rol was helemaal anders in vergelijking met vorig jaar. Een ding is zeker: ik heb mijn beste niveau nog niet bereikt. Wat ik dit seizoen ontdekt heb, bevalt me en maakt dat ik nog meer wil geven.”

Tony Parker is de voorzitter van Asvel. “De eerste ontmoeting was vreemd, omdat hem zag als een superster. Als hij naar de wedstrijden komt kijken, komt hij altijd naar de kleedkamer. Hij laat het niet na om me af en toe wat goede raad te geven.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u