Castors Braine kondigde dinsdag twee buitenlandse versterkingen aan. Kate Kreslina is er één van.

De Letse studeerde in de Verenigde Staten aan Fordham University vooraleer ze in Riga Euroleague ging spelen in 2018. Ze speelde ook twee keer tegen Castors Braine dit jaar. Het is een zeer polyvalente speelster met de nodige agressiviteit en atletisme. Ze lokt ook enorm veel fouten uit. Vaak wordt ze qua mentaliteit als een voorbeeld beschouwd.

Kreslina kijkt enorm uit naar het avontuur bij Braine. “Castors ziet er mij een mooie basketbalfamilie uit”, klinkt het bij Kate Kreslina. “Ik ben een echte teamplayer en ik hou er van om alle emoties te zien die bij het spel tot uiting komen. Ik hou ervan om alles te beleven wat er op en naast het veld gebeurt.”

Wat weet Kreslina over België? “Het ziet me er een fantastisch land uit. Het is ook de hoofdstad van Europa, met het parlement dat er is. Ik liet me vertellen dat België het beste bier ter wereld heeft, maar ik ben niet zo’n fan van bier. Al kijk ik vooral uit naar de Belgische frietjes!”

“Ik ben vooral ook een natuurmens. Vissen, wandelen en paddenstoelen plukken, of gewoon verse lucht inademen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u