De Française Migna Touré komt volgend seizoen Castors Braine versterken.

Touré speelde de voorbije twee seizoenen in haar thuisland bij Basket Landes. Ze maakt ook deel uit van de 3X3-selectie, waarmee ze de Europese titel pakte en brons op het WK.

“Als basketbalspeelster wilde ik nieuwe horizonten en nieuwe ervaringen ontdekken”, vertelt Touré. “De kans deed zich voor met het Castor Braine, ik ben erg blij om bij de club te komen. Ik ben een atletische en veelzijdige speler. Ik vind het leuk om het doel aan te vallen, maar kan ook goed verdedigen. Ik heb een zeer instinctieve manier van spelen. Dat draait soms goed uit voor mij, maar dat kan ook heel riskant uitdraaien”, lacht ze.

“België is het buurland van Frankrijk, dus zoveel anders is het niet. Mijn zus woonde er en vertelde me dat het goed was. Ik hou van de cultuur en de diversiteit die het land biedt en ik kan niet wachten om Belgische frietjes te eten. Ik ben een eenvoudige en soms gereserveerd persoon. Naast het basketbal ben ik ook sportleerkracht. Ik hou van sport, muziek en reizen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u