Xynthia Smeets zette bij Basket Lummen dit seizoen een punt achter haar spelerscarrière.

“Ik voelde dat het moment om te stoppen gekomen was. Ik ben op 14-jarige leeftijd met basketbal begonnen en had een achterstand die ik wou goedmaken, ik heb dus heel hard getraind om tot het hoogste niveau wat binnen mijn mogelijkheden lag te geraken.”

“Dit heb ik de afgelopen jaren kunnen bereiken, misschien later dan andere leeftijdsgenoten. Vandaar dat ik het gevoel heb dat ik er nu afscheid van kan nemen en nieuwe zaken in het leven kan ontdekken waar ik geen tijd voor had door het basketbal. Ik sport ook heel graag en ik heb nog niet teveel lichamelijke kwaaltjes dus ik hoop door nu te stoppen met basketbal op het hoogste niveau, nog heel lang te kunnen sporten”

“Het voelt heel raar om zonder afscheidsmoment te moeten stoppen en is heel jammer dat ik niet bewust afscheid heb kunnen nemen, of niet bewust mijn laatste wedstrijd heb kunnen spelen. Als ik één herinnering moet opnoemen is het vice-kampioen in eerste klasse worden met Kangoeroes Willebroek in het seizoen 2016-’17. Maar het zijn vooral de vriendschappen die ik aan het basketbal heb overgehouden waar ik veel belang aan hecht.”

“Ik sport heel graag, dus dit geeft me de tijd om andere sporten te ontdekken en bezig te blijven. Op weekend gaan kan nu ook gemakkelijker. Ik heb ook meer tijd om naar de sportwedstrijden van mijn zus (volleybal) en mijn papa (hij is handbalcoach in Nederland) te gaan kijken.”

“Ik ga in augustus en september voor mijn coachingsdiploma Instructeur B, dus het kan zijn dat ik in de toekomst wel een ploeg zal coachen. Voor de rest zal ik ook nog hier en daar wel een match als supporter meepikken.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u