Ondanks de degradatie en een reeks aanbiedingen uit Top Division One blijft Tibo De Coessemaeker Basket Sijsele ook in Top Division Two trouw. Al is er ook nog een kans dat Sijsele toch in tweede klasse speelt.

“Persoonlijk vond ik het een heel bewogen seizoen”, klinkt het bij Tibo De Coessemaeker. “Collectief hebben we een jaar met veel pech gehad. We speelden bijna iedere match mee voor de overwinning maar verloren alle close games. Iedere keer kwamen we dat tikkeltje tekort en dat was frustrerend. De ploeg was iets te beperkt, maar ik had het gevoel dat we meer matchen hadden moeten en kunnen winnen. We eindigen voorlaatste en dit ging ook zo blijven indien de coronacrisis niet was uitgebroken.”

“Individueel heb ik in het begin gesukkeld met een schouderblessure. Dat heeft toch bijna drie maand geduurd vooraleer ik geen last meer had. Na Nieuwjaar ben ik terug op mijn niveau begonnen spelen en ik zat tot de laatst gespeelde wedstrijd goed in vorm. Vier keer op een rij scoorde 27 punten. Ik vind het dus zeer jammer dat het seizoen zo abrupt is moeten stoppen, maar alle begrip wel want gezondheid gaat voor alles.”

“Ik weet nog niet of we in tweede of derde zullen aantreden want de reeksindeling is naar mijn weten nog niet gemaakt. In tweede klasse is de doelstelling erin blijven en in derde is top drie toch wel een realistisch doel. Tweede klasse is voor mij persoonlijk het ideale niveau en moesten we in derde aantreden wil ik zo snel mogelijk terug naar tweede.”

“Ik heb de club Sijsele voor één jaar mijn woord gegeven. Na dat jaar ben ik dan afgestudeerd als burgerlijk ingenieur in Fire Safety Engineering. Ik heb een schakelprogramma gevolgd want ik ben al afgestudeerd als industrieel ingenieur Elektrotechniek, Hernieuwbare Energie.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u