Jeroen De Smedt is al jaren een boegbeeld van Bebita Eernegem, maar door een verhuis komt hij volgend seizoen uit voor Desselgem.

“Sinds januari 2019 werk ik bij Renson in Waregem. In de daaropvolgende zomer ben ik verhuisd om de lange thuis-werk afstand te vermijden. Dit zorgde er helaas voor dat ik zo het grootste deel van de trainingen miste in Eernegem. Één van de aspecten van basketbal dat me zo aanspreekt, is het groepsgevoel door samen te trainen en werken om beter te worden, en hoewel ik me zeker amuseerde, is dat heel wat moeilijker als je zoveel moet missen. Je voelt je meer een ‘extra’ speler dan one-of-the-guys. Vandaar de keuze om bij Bebita Eernegem te vertrekken, als speler dan toch.”

“Het is dicht bij mijn nieuwe woonplaats en het team past bovendien perfect in het sportief plaatje waar ik naar op zoek was: een sympathieke ploeg die competitief traint en speelt in tweede provinciale. De club doet me qua clubsfeer en werking denken aan Bebita, ik denk dat we een uitstekende match zullen zijn. Door de omstandigheden heb ik m’n nieuwe ploegmaten nog niet leren kennen, dus specifieke doelstellingen zijn er nog niet. Ik ken de ploeg wel als tegenstander en heb ze afgelopen seizoen een paar keer te zien spelen. Ik denk vast en zeker de ploeg te kunnen helpen en heb er vertrouwen in dat we een competitief seizoen zullen hebben en mooi basket zullen brengen. Ik ben alvast enorm enthousiast om eraan te beginnen eens we weer kunnen trainen.”

“Het is niet gemakkelijk om te vertrekken van de club waar m’n hart ligt. Ik was in veel zaken betrokken en ben vandaag nog dagelijks met de clubwerking bezig. Gelukkig staan er even enthousiaste personen klaar aan wie ik veel dingen kan overhandigen. De club is zeker en vast in goede handen zodat er verder aan Bebita gebouwd kan worden. Ikzelf blijf wel in het bestuur, maar in een meer ondersteunende rol op de achtergrond. De liefde voor Bebita Eernegem is even groot als m’n liefde voor basketbal, het is een familie die ik niet zomaar achter me zal laten. De wedstrijd Eernegem-Desselgem wordt voor mij dan ook zeer speciaal.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u