Ook volgend seizoen is Kevin Verhofstadt de coach van tweedeprovincialer Merchtem Eagles.

“Het afgelopen seizoen kan je op zijn minst een jammerlijk einde toeschrijven! We zaten volop mee in de strijd om een promotieticket en dan telt iedere wedstrijd mee. Het was een hele teleurstelling voor vele spelers en mezelf ook natuurlijk, maar goed de gezondheid primeert natuurlijk! Dat beseft ook iedereen.”

“Het was een eerste seizoen voor mij als coach bij deze club. Dat vroeg in het begin wel wat aanpassing van de spelersgroep. Een andere basketbalvisie implementeren in een spelersgroep is niet altijd evident en na een gevarieerde voorbereiding misten we in de eerste partij al onmiddellijk onze start, maar gaandeweg zijn we er door gekomen en hebben we tot op het vervroegde einde kunnen meestrijden voor een tweede plaats.”

“De spelersgroep wordt zo goed als behouden, we breiden enkel uit met een ervaren guard, Ismail Gonzalez Artegan die overkomt over van Scheldejeugd Temse en de energierijke youngster Mathis Bogemans keert terug naar zijn stal. We zullen ons volgend seizoen nog meer gaan moeien in de titelstrijd met deze ideale spelersgroep.”

“Als coach blik ik zeer tevreden terug op de afgelopen periode en heb ik me enorm geamuseerd, zowel op als naast het veld. Merchtem is een kleine club met een geweldige schare supporters en liefhebbers achter zich! De helpende handen zijn niet te tellen en het bestuur is overduidelijk gemotiveerd om mijn sportieve plan te volgen! Ik heb dan ook niet moeten twijfelen om onze samenwerking te verlengen!”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u