Met Torhout Lions komt er volgend seizoen in West-Vlaanderen een nieuwe damesploeg in tweede provinciale.

Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen vandaag. “We raakten aan de praat met een aantal spelers van de vorige jaren en merkten dat we gelijkaardige ambities hadden”, zegt Lenie Duthoo aan de Krant van West-Vlaanderen. “Dan kwam er met contact met Ricardo Naeyaert, voorzitter van Lions Zedelgem en enkele gesprekken later hadden we een overeenkomst.”

Er komt een nieuw stamnummer voor de club die Lions Torhout zal heten. “Als startende ploeg in tweede provinciale ben je afhankelijk van eventuele zusterteams die boven je spelen. Als coach van Blue Stars Two heb ik dat meermaals mogen meemaken. Het is niet fijn om een promotie in rook te zien opgaan. Daarom deze constructie.”

Duthoo lost al tien namen: Linde en Merel Philippaerts, Vivi Zoteva, Kjenta Desimpelaere, Barbara Tyberghien, Lincy De Groote, Djensy Tournoy, Stephanie Mertens, Evelyn Vandepoel en Gaëlle Van Wesemael.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u