Elke week, op donderdag om 11 uur, laten we een speler aan het woord. En die geeft elke week de fakkel door aan een andere speler. Deze week laten we Sien Devliegher aan het woord, op aangeven van Julie Vanloo.

BIOGRAFIE

Naam: Devliegher
Voornaam: Sien
Woonplaats: De Panne
Beroep: kinesiste
Leeftijd 27

VRAGEN

Wat is de grootste teleurstelling uit je carrière?
“Het telkens net niet geselecteerd worden voor de dames nationale ploeg na toch wel een mooie reeks prestaties en medailles behaald te hebben bij de jeugdselecties en er telkens bij de startende vijf gezeten te hebben, alsook in de Belgische clubs waar ik speelde degelijke seizoenen gedraaid te hebben. En dit vaak zonder enige reden waar je nadien eventueel extra zou op kunnen gewerkt hebben. “

Wat is het mooiste moment dat je in je carrière beleefde?
“Op vlak van prijzen: Europees Kampioen worden bij de U18 en zo de bij de eerste generatie te zitten die België wel echt op de kaart heeft gezet naar de toekomst toe bij de jeugd. Op vlak van persoonlijke prestatie: op de allerlaatste seconde tegen Kangoeroes en één punt achter te staan een driepunter scoren, op assist van Miete Celus toen, en zo de wedstrijd winnen met Waregem. Een buzzerbeater scoren kan al eens gebeuren, maar door dat shot de wedstrijd te winnen dat maak je niet vaak mee in je carrière.”

Wat wil je ooit nog bereiken met in je carrière?
“Zo lang mogelijk degelijk meedraaien op het hoogste niveau in combinatie met mijn job als kinesiste en zo ooit mijn basketcarrière mooi beëindigen en niet door een blessure of in mineur in het algemeen.”

WIT/ZWART

Offense of defense? Defense
Tien punten of vijf assists? Vijf assists
Kracht of techniek? Techniek
Wedstrijd of training? Wedstrijd
Zone defense of man to man? Man to man

En volgende week krijg je een nieuw interview, met een andere speler, door Sien Devliegher uitgekozen.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u