Mathias Vermeulen zette dit seizoen een punt achter zijn carrière bij de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Scheldejeugd Temse.

“Ik besloot inderdaad om te stoppen, maar dat had ik al van voor het seizoen aangegeven. Enerzijds is er de familiale situatie met drie kindjes die het niet eenvoudig maakt, anderzijds wil ik mijn lichaam ook niet ‘kapot spelen’. Naast basket was ik ook altijd bezig met lopen en fietsen en vooral op het eerste wil ik me nu richten.”

“Ik heb heel veel mooie herinneringen in het basket, vooral de vrienden en mensen rondom. Ik heb het geluk dat ik toch wel een aantal keer kampioen speelde en dat is toch altijd een groot festijn. Als ik daar dan één van moet kiezen is het kampioenschap bij Scheldejeugd in eerste provinciale. Daar wonnen we de rangschikking van het hele jaar en ook de bloedstollende play-offs.”

“Ook heb ik bij de andere ploegen zoals BBC Bazel prachtjaren gehad. Ik wil nog bij basket betrokken blijven: enerzijds is mijn zoontje begonnen en anderzijds zal ik volgend jaar Luc De Pauw ondersteunen als assistent bij de A- en de B-ploeg. Ik heb een B-diploma en dat wil ik zeker gebruiken in de mate van het mogelijke.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u