Ann Wauters lijkt stilaan volledig gerecupereerd te geraken van de coronabesmetting die ze opliep.

“Dit is al de vierde week dat ik me beter voel en intussen kan ik alweer goed sporten”, vertelt Wauters aan Krant van West-Vlaanderen. “Vooral met de koersfiets dan. Af en toe maken we er zelfs een gezinstochtje van, want de kindjes fietsen graag. Ook wandelen in het bos doen we geregeld.”

Het uitstellen van de Olympische Spelen is een ferme streep door de rekening van de Belgian Cats en Ann Wauters. “Dat is heel moeilijk, hé. Voor de hele sportwereld. Hoe zeggen ze dat ook alweer? Sport is de belangrijkste bijzaak van het leven. Dat klopt helemaal. Maar ook nu zie je weer dat het heel veel mensen treft. De sporters zelf, maar ook de vele supporters. We hebben dit voorjaar de koers gemist. We zullen straks het EK voetbal missen. En dan zwijg ik nog over al die andere sporten. Er wacht ons een moeilijke periode en misschien is dit wel een goed moment om na te denken over hoe we de sportwereld in de toekomst anders kunnen organiseren. Met de Cats staat eind juli een stage gepland. Zal dat in groep of individueel zijn? Ik heb ook heel veel vragen naar volgend seizoen toe. Ik wil zeker niet pessimistisch zijn, maar wat zal er gebeuren als er een speler of speelster weer besmet raakt? Leggen ze dan alles opnieuw stil? Moeilijk!”

De coronabesmetting heeft het leven van Wauters danig beïnvloed. “Het heeft alleszins op een serieuze pauzeknop gedrukt. Het heeft me doen inzien dat ik op een scharniermoment in mijn leven ben beland. Ik word in oktober 40 jaar. Normaal was het de bedoeling om na de Spelen in Tokio te stoppen en aan het tweede deel van mijn leven te beginnen. Dat zal nu niet kunnen en dat heeft me doen nadenken. Een soort van zelfreflectie. Ik heb 20 jaar basketbal gespeeld en heb nooit iets anders geweten. Maar wat kan ik nog goed, buiten basket? Wat wil ik de volgende 30 jaar doen? Dat zijn essentiële vragen die ik me op dit moment stel.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u