Ook volgend seizoen is Bert Van de Broek te zien bij Oxaco Boechout in Top Division One.

“Na het behalen van de titel in 2019 begonnen we ook dit seizoen met gezonde ambities. Bovendien zijn er maar twee spelers vertrokken waardoor we onze sterke kern met twaal volwaardige spelers behielden bij de aanvang van dit seizoen. We begonnen het seizoen met veel blessures en jammer genoeg heeft deze trend zich gedurende het ganse jaar voortgezet. Zo konden we amper trainingen voltooien met onze volledige kern.”

“Gedurende het seizoen kenden we veel ups maar helaas waren deze niet sterk genoeg om de tegenslagen te doen vergeten. Hierdoor kwamen we nooit echt in ons vertrouwde spel terecht en moesten we tot het einde knokken voor een plaats in de play-offs.  We waren net terug met een voltallige groep toen de competitie werd stilgelegd vanwege het coronavirus. Met nog vijf wedstrijden te gaan, had ik ons nog wel de zevende of achtste plaats zien behalen. Het goede ritme en de chemistry waarmee we vorig jaar de titel binnenhaalden, vonden we nooit echt terug in het huidige seizoen.”

“In vergelijking met het huidige seizoen zullen we een minder grote kern hebben. Het doel is om met acht à negen volwaardige seniors toe te treden. Deze worden verder aangevuld door de talentvolle jeugd van Oxaco. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat we eerst moeten werken aan de juiste chemistry binnen het team. Een goede groepssfeer zorgt er immers voor dat het plezier voor het basketten bij iedereen zal terugkeren. Van zodra we daarin slagen, zie ik ons zeker terug meespelen voor de top vijf en een plaatsje in de play-offs.”

“Eenmaal we in de play-offs geraken is alles terug mogelijk. Daarnaast zijn we de laatste jaren ook telkens in de Beker van België kunnen doorstoten naar de achtste finales. Een nieuw duel tegen een ploeg uit de Euromillionsleague zou leuk zijn. Zowel voor de spelers, supporters als voor de club zelf.”

“Voor mezelf wordt dit het vierde seizoen bij Oxaco. Ik voel me goed binnen de club en heb een goede verhouding met mijn ploegmaten, coach en het bestuur. Ik geloof sterk in het verhaal de club en dat is ook de reden waarom ik bij Oxaco ben gebleven.  Laat ons nu eerst ervoor zorgen dat iedereen gezond blijft en dat we hopelijk in augustus de voorbereiding kunnen starten.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u