Dunia Huwé speelde dit seizoen in de Franse NF3 voor GCO Bihorel.

De NF3, het ‘Championnat de France de basketball de Nationale Féminine 3’, is het vijfde nationale niveau van het damesbasketbal in Frankrijk. Dunia Huwé maakte vorig jaar de overstap van eersteklasser Ottignies naar GCO Bihorel. Ervoor was Huwé aan de slag bij Houtem. In Poule F stond Bihorel bij de stopzetting van de competitie aan de leiding, met twee matchen meer gewonnen dan eerste achtervolger Gravenchon.

Ondertussen zit Dunia Huwé weer in ons land, ze verliet Frankrijk net voor de lockdown. Voor volgend seizoen is ze op zoek naar een ander team. “Ik weet nog niet wat ik doe voor volgend jaar”, vertelt Dunia Huwé. “Ik ben aan het kijken in verschillende landen en hoop binnen de twee weken mijn beslissing te maken. Maar er zijn twee ploegen die door de coronacrisi niet goed weten waar ze staan op vlak van centjes, maar die mij wel graag willen aannemen. Ik was heel tevreden over de Franse club waar ik zat, maar het niveau en budgetgewijs was het minder.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u