Zitten jullie minibaskettertes ook met de handen in het haar omdat ze hun fantastische sport niet meer kunnen beoefenen? FIBA lanceerde een Youtubekanaal met filmpjes vol leuke oefeningen.

Het minibasketbal, voor spelertjes van 5 tot 12 jaar, blijft heel belangrijk voor FIBA. De International Basketball Foundation probeert een manier te vinden om de kinderen ook tijdens de lockdown met basketbal bezig te laten zijn. Ook voor mensen met weinig ruimte in een appartement.

Mini Basketball expert and ICoachKids director Sergio Lara toont spelletjes die ouders met hun kinderen thuis kunnen spelen. De eerste filmpjes staan online, er komen er de komende dagen nog veel bij. FIBA dringt ook aan om zelf foto’s of filmpjes te posten op Instagram of Facebook met de hashtag #BasketballAtHome en vraagt @BasketballForGood te taggen.

Het Youtubekanaal kan je via deze link bereiken.

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u