The Red Sharks Koekelare eindigde op de tweede plaats in de tweede provinciale en mag mee met KB Gistel Oostende naar de hoogste provinciale reeks in West-Vlaanderen.

Koekelare was nog volop in de running voor de titel toen de competitie stopgezet werd. “Ik zit dan ook met een dubbel gevoel”, vertelt Sammy Devos. “Ik denk dat iedereen, hiermee bedoel ik niet enkel de basketballers, maar alle sportdisciplines geshockt waren hoe het allemaal geëindigd is. Wij waren zeer gefocust om tot het einde van het seizoen alles te geven wat we maar konden en om kampioen te spelen. Iedere wedstrijd was een finale.”

“Ik herinner mij de laatste twee wedstrijden dat we heel sterk aan het spelen waren met elkaar. We eindigden ook beide games boven de 100 punten. En onze belangrijkste match moest nog komen tegen leider KB Gistel Oostende. Helaas verstoorde Covid-19 onze plannen maar toen beseften we de ernst nog niet van dat virus. Ik hoopte toen stiekem nog dat na 31 maart onze competitie zou hervatten. Helaas het mocht niet zijn. Maar de gezondheid en de veiligheid van de spelers, trainers, stafleden, scheidsrechters, fans en vrijwilligers zijn topprioriteiten. Ondanks alle heisa hebben we een zeer positief seizoen achter de rug. Onze doelstellingen zijn bereikt. We promoveren en kunnen al brainstormen hoe we het volgend seizoen gaan aanpakken.”

Volgend seizoen lijkt eerste provinciale na de promotie van het ongenaakbare Avanti Brugge een heel interessante competitie te worden. “Iedereen gaat sowieso strijden om kampioen te spelen. En we weten nu al dat het geen gemakkelijke taak zal zijn. Er zijn heel veel sterke transfers gebeurd in eerste provinciale voor volgend seizoen. Iedereen is gewaagd aan elkaar. Maar we hebben er zin in! Bovenaan de rangschikking spelen zou ideaal zijn. Hoe hoger, hoe liever. Daarvoor zullen we moeten blijven focussen, hard trainen en mentaal ready zijn voor onze games. We zijn een hecht team, ik geloof dat we dit kunnen en richten onze pijlen op de podiumplaatsen.”

volg basket360.be op sociale media

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u